2012 m. kovo 1 d., ketvirtadienis

Kaip susitvarkyti kirtimo plokšteles


Pagaliau prisiruošiau parodyti, kaip susitvarkiau savo nemažą kirtimo formelių kolekciją. Daugiausiai laiko užtruko "prisiruošti" tai tvarkai, o pats darbas truko vos vieną vakarą... ir dar viena akim į televizorių žvigčiojau :)



O darbo eiga tokia: susipjausčiau 1,5mm kartoniuką man patogiu formatu (pagal turimos dėžutės dydį). Tuomet susidėliojau formeles ant kartoniukų, kad visos tilptų. Reikiamose vietose prie kartono priklijavau magnetinės juostelės gabaliukus. Štai ir viskas :)


Kol nebuvau pabandžius magnetinės juostelės, baiminausi, kad ji gali nelaikyti metalinių formelių. Bet tikrai šis metodas pasiteisino - magnetas laiko gana tvirtai. Ir labai lengva tiesiog žirklėmis atkirpt reikiamą juostelės gabaliuką. Be to, ir lipni juostelės pusė mane nustebino - prisiklijavo labai tvirtai.


Iš pradžių norėjau įsigyti magnetinių lapų, bet kai pamačiau kainas, tai atsisakiau to sumanymo. O šios juostelės sunaudojau tikrai nedaug - taupiai naudojasi :) Kam patogiau, gali kartoniukus susisegti į kokį segtuvą. Man šiuo atveju patogiau laikyti viską dėžutėje. Tačiau internete mačiau pavyzdžių, kaip šią juostelę galima priklijuoti prie spintos durų vidinės pusės ir ten susidėlioti formeles. Tik pradarai duris ir pasiėmi reikiamą kirtimo formelę :)

Panaudotų priemonių sąrašiukas:

8 komentarai:

  1. Ale tikrai kokia liuks įdėja :), reiks pasinaudoti, nes matau kad po biški pradėjo jų kauptis pas mane. Ir vis kuistis po dėžę be tvarkos tikrai nepatogu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Super!Net nezinojau,kad tokia juostele yra:D

    AtsakytiPanaikinti
  3. man labai patiko mintis. Ypač ta antroji, kad galima spintoje ant durų plokšteles laikyti :).

    AtsakytiPanaikinti
  4. Super idėja! Ačiū, kad pasidalinai. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tvarka visame kame yra mano svajonėse! O ši mintis apie formelių sutvarkymą visuomet klaidžiojo kažkur šalia. Justuk, ačiū už spyrį į sėdimąją, manau, kad tikrai tavo idėja mane įkvėps!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Smagu, kad ir Jums ši mintis patiko - svarbiausia dabar prisiruošti generalinei tvarkai :D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Atėjo matyt tvarkymosi eilė ir į mano daiktyną :D Puiki idėja, kaip tik turiu nusipirkusi tos jostelės, tai manau, kad liks man ir magnetukams- receptinukams, ir dar tokiam nuostabiam reikalui. Ir ačiū labai už idėją. Man irgi patogiau dėžutėj laikyti tokius daiktus :) Puiki idėja :)

    AtsakytiPanaikinti